İskele Girişi Kavşak Düzenlemesi
İlçemiz İskele mevkii girişi, İlçe Merkezi ve Gemlik istikameti yönlerini araç trafiğinden doğabilecek sorunların önüne geçilmesi için kavşak düzenmesi yapılmış olup, hız tümsekleri,uyarıcı levhalar ve uyarıcı ışık sistemi konulmuştur.
İskele Girişi Kavşak Düzenlemesi
İstanbul Parkı düzenleme ve aydınlatma çalışması
İlçemiz iskele mevkii, İstanbul Parkı yeniden düzenlenmiş , ışıklandırma sistemleri yeniden yapılmıştır. Renk değiştirme özelliğine sahip yeni ışıklandırma sistemiyle park yeni bir görünüme kavuşmuştur.
İskele yolu yaya kaldırmı yapım çalışması
İlçemiz ana yollarında yapılan sıcak asfalt çalışması sonucu yolların yülselmesiyle, ilçe merkezi ve iskele mevkii arası yol seviyesinin altında kalarak hasar gören yaya kaldırımları Belediye Başkanlığımızca tekrar düzenlenerek yapım çalışmalarına başlanılmış ve kısa sürede tamamlanarak hizmete gircektir.
Armutlu Merkez Kaplıcaları Restorasyonu
İlçe merkezimizde bulunan eşsiz tarihi kaplıcalarımızın restorasyon ve bakım çalışmaları yapılmış olup, hizmete girmiştir.
Mendireklerin Düzenlenmesi
İlçemiz Sahil kesiminde yapılmış olan mendirekler yeniden düzenlenerek, kıyı şeridindeki bölümü kaldırılmış,kaldırılan kısmın düzenlemesi yapılarak ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yapılmıştır. Yapılan bu çalışmalar neticesinde sahil ve kumsal kısmı genişletilmiştir.

9 Ağustos Töreni

9 Ağustos günü Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Armutluya gelişinin 76. yıldönümü münasebetiyle İlçe Merkezi Atatürk ve Cumhuriyet Meydanında’ ki Atatürk Büstünün  önünde tören düzenlenmiştir.
Törene İlçe Kaymakamı Şevket ATLI, Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN, İlçe Garnizon Komutan Vekili Başçavuş Güney KIVANÇ ve Tüm daire amirleri katılmıştır. Törende ilk Olarak Atatürk Büstüne Çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Armutlu Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yapmıştır.  Başkan BİRKAN konuşmasında ;
 Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ ün ilçemizi ziyaret edişinin, 76. yılını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.
    Atatürk Yalova da çalışmalarını sürdürürken bundan tam 76 yıl önce 9 Ağustos 1934 tarihinde Armutlu Kaplıcalarına  gitmeye karar verir ve bu durum hemen Bursa Valiliğine bildirilmiştir. Aynı gün Fransa Maliye Bakanı ile görüşmesini müteakip Ertuğrul yatıyla Yalova dan ayrılmış; Çınarcık , Kocadere iskelesi, Katırlı ( yeni adıyla Esenköy) Keçikaya iskelesi ve Bozburun’ u geçerek Armutlu açıklarında tekne demirler. İskele olmadığı için kendisi bir kayıkla yattan alınarak kıyıya çıkartılır.
    Bursa Valisi Fazıl GÜLEÇ, Bursa Belediye Başkanı Muhittin DİNÇSOY, Bursa Vilayeti Bayındırlık Başmühendisi, Armutlu Nahiye Reisi ve Bayır Mahalle Muhtarı Mehmet İZMİTLİOĞLU başta olmak üzere Armutlu Sakinleri de büyük bir çoşkuyla kendisini karşılamışlardır. Atatürk vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak sohbet etmiştir.
    Nitekim kendisi Armutlu Kaplıcalarına götürmek üzere hazırlanan faytona binmemiş, kasabanın ileri gelenleri tarafından kendisi için hazırlanan atları da uygun görmemiştir. Meydanın bir köşesinde , hiç birşeyden habersiz kendi halinde oynayan 10 yaşında bir çocuk olan ve mübadele neticesinde ailesi Selanik’ ten Armutlu’ ya yerleştirilmiş Abdurrahman oğlu, Şakir DEMİR’ in (12 Nisan 2008 de vefat etmiştir.) merkebinin getirilmesini istemiş ve bununla Kaplıcalar Bölgesine halkımızla birlikte hareket etmiştir.  Kaplıcaların daha da gelişmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtmiştir.
    Atatürk’ ün ileri görüşlü ve ufkunun ne kadar geniş olduğunun en canlı örneğini yine Armutlu’ ya yapmış olduğu ziyaret sırasında görüyoruz. 2010 yılının Armutlusunun bir turizm beldesi ve sıcak su diyarı olduğunu o yıllarda görebilmiştir.
    Atatürk Armutlu’ yu ; Armutlu Sakinleri de Atatürk’ ü çok sevmiştir. Onu yakından görmek , konuşmak için koşturan halkın coşkusu  had safhaya ulaşmış, halkın Atatürk’ e fazla sokulmasını engellemeye çalışan yaver ve muhafızlarına şu şekilde seslenmiştir.
    “ Bırakın gelsinler, bu halktan bana bir zarar gelmez.” Diyecek kadar alçak gönüllü ve halkına güvenirdi.
    Atatürk’ ün Armutlu’ ya gelişinin 76. yıldönümü vesilesi ile kendisini bir kez daha saygıyla anıyoruz.  Diye sözlerini tamamlamıştır.

Son Güncelleme ( Pazartesi, 09 Ağustos 2010 13:08 )

You are here: Anasayfa GÜNCEL Haberler 9 Ağustos Töreni