İlçemiz Armutlu karşıyaka mahallesi selahiye sokaktan başlayıp, ilçe merkez deresi ile birleşen ayrık deresi, Belediyemizce ıslahı yapılarak üstünün kapatılma işi tamamlanmıştır.

Gelişmekte olan ilçemizde ihtiyaç duyulan araçlandan bir taneside kullanılırlığı,gücü ve sağladığı iş kolaylığı ile ekskavatördür.(Paletli kepçe) Bu sebeplerden ötürü ilçemizde çeşitli saha çalışmaları harfiyat yüklemesi kazı ve tezimleme işlerinde kullanılmak üzere belediyemizce yeni bir ekskavatör alınarak hizmete girmiştir.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN, Kara Yolları Genel Müdürü Mehmet Cahit TURHAN' ı makamlarında ziyarette bulunarak,Armutlu-Gemlik,Yalova-Armutlu yolu yapımı ve İlçe kara yollarının iyileştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunmuştur. Görüşmeler olumlu geçmiştir.

İlçemiz kaplıcalar bölgesinden,İlçe merkezine termalsuyu getirme çalışmalarına başlanılmıştır. İlk etapta terfi istasyonu yapılmış ve sıcaksu boru hatlarının döşenmesine başlanılmıştır.

İlçemiz çarşı deresinin üstü çiçeklerle kaplanarak daha güzel bir görünüme kavuşturulmuştur.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Sayın Beşir ATALAY ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ ile bir araya gelerek görüşmelerde bulunmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ ile İlçemize doğalgaz gelmesi konusuyla ilgili olarak özel görüşme yapan Başkanımız Mehmet BİRKAN görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtmiştir.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN,katıldığı bir davette Cumhur Başkanımız Sayın Abdullah GÜL ile bir araya gelerek görüşme imkanı bulmuştur.

Belediye Başkanımız Mehmet BİRKAN İzmir'e giderek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM ile Doğalgaz, Gemlik - Armutlu, Armutlu - Yalova karayolu ve İlçemizin sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu

Belediyemizce; İlçemiz Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksek Okulunun çevre düzenleme işi tamamlanmıştır.

9 Ağustos Töreni

9 Ağustos günü Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün Armutluya gelişinin 76. yıldönümü münasebetiyle İlçe Merkezi Atatürk ve Cumhuriyet Meydanında’ ki Atatürk Büstünün  önünde tören düzenlenmiştir.
Törene İlçe Kaymakamı Şevket ATLI, Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN, İlçe Garnizon Komutan Vekili Başçavuş Güney KIVANÇ ve Tüm daire amirleri katılmıştır. Törende ilk Olarak Atatürk Büstüne Çelenk konulması, Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Armutlu Belediye Başkanı Mehmet BİRKAN günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasını yapmıştır.  Başkan BİRKAN konuşmasında ;
 Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ ün ilçemizi ziyaret edişinin, 76. yılını kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.
    Atatürk Yalova da çalışmalarını sürdürürken bundan tam 76 yıl önce 9 Ağustos 1934 tarihinde Armutlu Kaplıcalarına  gitmeye karar verir ve bu durum hemen Bursa Valiliğine bildirilmiştir. Aynı gün Fransa Maliye Bakanı ile görüşmesini müteakip Ertuğrul yatıyla Yalova dan ayrılmış; Çınarcık , Kocadere iskelesi, Katırlı ( yeni adıyla Esenköy) Keçikaya iskelesi ve Bozburun’ u geçerek Armutlu açıklarında tekne demirler. İskele olmadığı için kendisi bir kayıkla yattan alınarak kıyıya çıkartılır.
    Bursa Valisi Fazıl GÜLEÇ, Bursa Belediye Başkanı Muhittin DİNÇSOY, Bursa Vilayeti Bayındırlık Başmühendisi, Armutlu Nahiye Reisi ve Bayır Mahalle Muhtarı Mehmet İZMİTLİOĞLU başta olmak üzere Armutlu Sakinleri de büyük bir çoşkuyla kendisini karşılamışlardır. Atatürk vatandaşların hal ve hatırlarını sorarak sohbet etmiştir.
    Nitekim kendisi Armutlu Kaplıcalarına götürmek üzere hazırlanan faytona binmemiş, kasabanın ileri gelenleri tarafından kendisi için hazırlanan atları da uygun görmemiştir. Meydanın bir köşesinde , hiç birşeyden habersiz kendi halinde oynayan 10 yaşında bir çocuk olan ve mübadele neticesinde ailesi Selanik’ ten Armutlu’ ya yerleştirilmiş Abdurrahman oğlu, Şakir DEMİR’ in (12 Nisan 2008 de vefat etmiştir.) merkebinin getirilmesini istemiş ve bununla Kaplıcalar Bölgesine halkımızla birlikte hareket etmiştir.  Kaplıcaların daha da gelişmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtmiştir.
    Atatürk’ ün ileri görüşlü ve ufkunun ne kadar geniş olduğunun en canlı örneğini yine Armutlu’ ya yapmış olduğu ziyaret sırasında görüyoruz. 2010 yılının Armutlusunun bir turizm beldesi ve sıcak su diyarı olduğunu o yıllarda görebilmiştir.
    Atatürk Armutlu’ yu ; Armutlu Sakinleri de Atatürk’ ü çok sevmiştir. Onu yakından görmek , konuşmak için koşturan halkın coşkusu  had safhaya ulaşmış, halkın Atatürk’ e fazla sokulmasını engellemeye çalışan yaver ve muhafızlarına şu şekilde seslenmiştir.
    “ Bırakın gelsinler, bu halktan bana bir zarar gelmez.” Diyecek kadar alçak gönüllü ve halkına güvenirdi.
    Atatürk’ ün Armutlu’ ya gelişinin 76. yıldönümü vesilesi ile kendisini bir kez daha saygıyla anıyoruz.  Diye sözlerini tamamlamıştır.

Son Güncelleme ( Pazartesi, 09 Ağustos 2010 13:08 )
You are here: Anasayfa GÜNCEL Haberler 9 Ağustos Töreni