Gök Gürültülü Sağanak Yağışlı
Rüzgarlı

BELEDİYEMİZE AİT EKONOMİK ÖMÜRLERİNİ TAMAMLAMIŞ VE HURDAYA AYRILMIŞ 6 ADET ARACIN SATIŞ İHALESİ İLAN METNİ

T.C.
ARMUTLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI

SATIŞ İHALESİ İLAN METNİ

1.    Belediyemize ait olup ekonomik ömürlerini doldurarak hurdaya ayrılan 6 ( altı ) adet aracın;  Belediye Encümeni tarafından 29.08.2018 tarihi Çarşamba günü saat 15:00’de Belediyemiz Toplantı Salonunda 2886 sayılı kanunun 45. Maddesine istinaden  40.720,80 TL bedel üzerinden Açık İhale usulü ile satış ihalesi yapılacaktır.

2.    İhalenin geçici teminat bedeli 1.250,00 TL (binikiyüzellitürklirası), ihale doküman bedeli 200,00 TL (ikiyüztürklirası)  olup, ihale günü saat 14:30’a kadar Belediye Tahsilat Servisi’ne veyahut Ziraat Bankası Armutlu Şubesi nezdinde bulunan TR91000100093205506032-5001 nolu hesaba yatırılacaktır.

3.    HURDA ARAÇ LİSTESİ VE MUHAMMEN BEDEL:

4- İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI
İhaleye katılmak isteyen isteklilerde aşağıdaki şartlar aranır.
A) İstekli Gerçek/Tüzel Kişi İse;
  1. Geçici Teminat  Makbuzu
  1. Vergi Levhası
  1. Ticaret/Sanayi ve / veya İlgili Meslek Odasından 2018 yılında alınmış oda kayıt belgesi,
  1. Tebligat yapılacak adres beyan yazısını ya da son bir ay içerisinde alınmış İkametgâh İlmuhaberi
  1. Son 6 (altı) ay içerisinde alınmış Adli Sicil Belgesi (Tüzel kişiliklerde şirket yetkilisinin adli sicil belgesi)
  1. Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesi ve T.C. Kimlik numarasının yazılı olduğu kimlik fotokopisi.
  1. Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküsü.
  1. Vekaleten ihaleye katılacak olanlar kendileri adına düzenlenmiş vekaletname ve imza sirküleri
  1. Her sayfası imzalanmış şartname
  1. İhale Doküman Satış Bedeli Makbuzu
  1. Armutlu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünden borcu yoktur yazısı

5.İHALEYE KATILAMAYACAK OLANLAR
Aşağıdaki şahıslar doğrudan veya dolaylı olarak ihaleye katılamazlar:
1-  İdarenin:
a)  İta Amirleri,
b)  İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,
c) (a ) ve (b ) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar ( ikinci derece dâhil ) kan ve sıhrî hısımları, (a ), ( b ) ve ( c ) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları; ( bu şahısların yönetim kurullarında olmadıkları anonim ortaklıklar hariç )

İDARENİN YETKİSİ:

Madde 6-

a)    İhale Komisyonu, gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedel tespitinde serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir, itiraz edilemez.
b)    İhale Komisyonu tarafından alınan ihale kararları İta Amiri’nce karar tarihinden itibaren en geç 15 (On beş) iş günü içinde onaylanır veya iptal edilir. İta Amiri tarafından karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır ve iptal edilir.
c)    İta Amiri’nce onaylanan ihale kararı onaylandığı günden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde istekliye veya vekiline imzası alınmak suretiyle bildirilir veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. Mektubun postaya verilmesini takip eden 7 inci gün, kararın istekliye veya vekiline tebliğ tarihi sayılır. İhale kararlarının ita amirince iptal edilmesi halinde de, durum istekliye aynı şekilde bildirilir.
d)    2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 31 inci maddesine göre onaylanan ihale kararının yukarıda açıklanan şekilde tebliğinden itibaren 15 gün içinde her bir İstekli, ihalede kesinleşen ihale bedelinin tamamını ve ihale ile ilgili vergi, resim ve harçlar ile sözleşme giderlerini peşin olarak ödemek zorundadır. Bu zorunluluklara uyulmadığı takdirde protesto çekmeye ve hüküm almaya gerek kalmaksızın, ihale bedelini ödemeyen her bir istekliye ait ihale bozulur ve geçici teminatı Belediyeye irat kaydedilir.

7      . GENEL HUSUSLAR

1.1.  İstekliler  yerinde yapılacak inceleme ve tespit sonucunda ilgili tekliflerini Encümen huzurunda yapacaklardır.
1.2.  İstekliler,Armutlu Belediyesi Garaj Amirliği personeli nezaretinde  hurda  araçları ve araçlara ait malzemeleri yerinde inceleyebilecektir.
1.3.  İstekliler,  teklif vermiş olmakla; hurda malzemeyi mahallinde görmüş, hali hazır durumu ile kabul etmiş ve şartnamenin bütün hükümlerini aynen kabul etmiş olup, ayıp ve kusurlarından dolayı itirazda bulunamaz.
1.4.  İstekliler satışa konu araçların tamamına teklif vereceklerdir. Verecekleri teklif hurda araçların toplam ağırlığı ile çarpılacak ve  KG fiyatlarının toplamı alınarak,toplam değeri en yüksek olan teklif “Ekonomik Açıdan En Avantajlı Teklif” olarak kabul edilecek  ve satış   “Ekonomik Açıdan En Avantajlı Teklif” sahibine yapılacaktır.
1.5.  Ekonomik açıdan en avantajlı teklif sahibi Yüklenici olarak anılacaktır.

Yüklenici  işe başlamadan önce Armutlu Belediyesi Tahsilat Servisine veyahut  Ziraat Bankası Armutlu Şubesi nezdinde bulunan TR91000100093205506032-5001 nolu hesaba 2.450,00 TL  makbuz karşılığı  kesin teminat yatıracaktır.
Madde 8 – Bu ihale ilanı 8 maddeden oluşmakta olup, www.armutlu.bel.tr adresinde, Belediyemiz İlan Tahtasında ve Armutlu Kaymakamlığı İlan Tahtasında ilan edilecektir.

Sıra Nu.

Aracın Marka /Tipi ve Cinsi